ARTVİN / YUSUFELİ - Şehit Salih Hüseyin Parça Anadolu Lisesi

Okulumuzda "Kütüphaneler Haftası" etkinlikleri gerçekleştirildi.

Okulumuzda da Kütüphaneler Haftası, Türk dili ve edebiyatı zümre öğretmenlerinin organize ettiği bir dizi etkinlikle kutlandı.

Kütüphanecilik kulübü öğrencileri ile ilçe merkezinde yer alan kütüphaneler ziyaret edildi. Etkinlik aracılığıyla toplumumuzda kitap okuma bilincinin oluşturulması ve bu bilincin devam ettirilmesi, kütüphanelerden daha fazla faydalanılması hedeflendi. Öğrenciler raflardaki kitapları incelerken bundan sonra kütüphaneleri daha sık ziyaret edeceklerini, ailelerini de ziyaretlerine dahil edeceklerini dile getirdiler.

Türk ve Dünya Edebiyatında önemli yere sahip olan eserleri tanımak ve tanıtmak, yazarların eserlerine ve hayatlarına yoğunlaşarak öğrencilerin hayal dünyalarını zenginleştirmek için “Kitap Kapağı Tasarlama Etkinliği” yapıldı. Tasarlanan ürünlerden “Kitaplar Benim Dünyam” sergisi açıldı.

Kitapların ve okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla Kültür Edebiyat Kulübü öğrencilerimiz ile ilçemiz anaokullarına ziyaret düzenlendi ve kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Son olarak Kütüphane Haftasını öğrencilerimiz ile birlikte geçirmek isteyen sayın İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar beraberinde Orman Bölge Müdürü Doç. Dr. Mimar Sinan ÖZKAYA okulumuza ziyarette bulundular. Okulumuz öğrencileri ile okul bahçesinde bir araya gelen Acar ve Özkaya ile birlikte kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik sonrasında Sayın Acar, Özellikle sınav grubu öğrencileri ile TYT ve AYT’ye yönelik sohbet etti, öğrencilerden sınav hazırlığının ilerleyişi hakkında bilgi aldı, önerilerde bulundu.

Doç. Dr. Mimar Sinan ÖZKAYA öğrencilere orman mühendisliği bölümünü tanıttı. Öğrencilerle sohbet etti ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Sayın Özkaya konuşmasını “ Ya sevdiğiniz işi yapın ya da yaptığınız işi sevin.” sözleriyle bitirdi.

İdareci ve öğretmenlere yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Acar, ziyaretlerinin süreceğini, öğrenci ve öğretmenlerle her zaman iç içe ve istişare halinde olacaklarını belirtti.

29-02-202429-02-202408-03-202408-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-2024

Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 23:02 - Görüntülenme: 188